Läs om ett Suverän Service ögonblick från en av våra shoppers!

”- Jag arbetar som återförsäljare av presentreklam vilket innebär en hel del godstransporter till kunderna. För det mesta går godset direkt ifrån tryckeriet till kunden, vilket gör att jag väldigt sällan ser godset själv. I alla fall, I mitt arbete förekommer många viktiga deadlines. Ett paket som skulle skickas med DHL från Göteborg till en kund i norra Norrland hade av misstag blivit skickat som väggods istället för med flyg (det var bråttom då paketet skulle vara framme hos kunden dagen efter).  Allt hängde på en skör tråd då jag fick höra om misstaget kl 15.00 och terminalen för väggods i Göteborg som av misstag hade fått in paketet för att sortera det för vidare transport med lastbil skulle stänga stänga kl  17. Panikslagen får jag tag på en kvinna på DHLs kundtjänst som ägnar åtminstone en hel timme för att hjälpa mig och mirakulöst nog får tag på chauffören som hade godset på bilen, fick kontakt med en terminalarbetare i Göteborg som stannade kvar extra medan en budbil som kvinnan på kundtjänsten också skickat hämtade upp paketet på vägterminalen i Göteborg och körde det till Landvetter för flygtransporten. Min kund fick sitt paket dagen efter precis som vi hade kommit överens om. Hade det inte varit för just den här kvinnan som svarade på mitt samtal hade paketet med största sannolikhet inte kommit fram i tid. Det enda jag betalade var det vanliga priset för flygexpress, ingenting extra för t.ex. budbilen. Givetvis var jag tvungen att berätta det för hennes chef, så dagen efter när hon kom till arbetet hade de ställt en bukett blommor på hennes kontor!  Jag är fortfarande lyrisk över det hela, fast det var ett tag sedan nu.”

Bästa hälsningar!
David