logga SSQ

Och här är de nominerade för SSQ Award 2017…

Nu är det klart vilka hotell- och konferensanläggningar som under 2017 kommer vara med och utmana 2016 års vinnare om titeln bästa affärshotell, konferens- samt dagkonferensanläggning. 

SSQ Award, Scandinavian Service and Quality Award startade 2002 och ackrediterades 2010 av Hotrec enligt European Hospitality Quality scheme. Ett av SSQs program är SSQ Service Award som delas ut i tre kategorier: affärshotell, konferenshotell och dagkonferens.

Tidningen Affärsresenären har nominerat 30 anläggningar i Sverige som SSQ kommer att följa under hela 2017.  Vi på Better Business kommer hjälpa SSQ att utvärdera gästbemötandet på anläggningarna genom mystery shopping via telefon och e-post samt utvärdera anläggningarnas hemsidor.

ReviewPro kommer att mäta vad som skrivs på de 170+ största ratingsiterna, däribland TripAdvisor, Booking.com, Expedia etc. (Under 2016 omfattade utvärderingarna sammanlagt 103.000 olika mätpunkter). Totalresultaten från alla utvärderingar avgör vilka anläggningar som står som vinnare vid prisutdelningen som sker i början av 2018.

De nominerade för 2017 är: 

Konferenshotell
Aronsborg Konferenshotell, Best Western Jula Hotel & Konferens, First Hotel Billingehus, Hooks Herrgård, Ishotellet Jukkasjärvi, Noors Slott (1:a 2016), Scandic Victoria Tower, Selma Spa Sunne, Stenungsbaden, Wenngarns Slott

Dagkonferens
Aros Kongress Center, Conventum Örebro, Ericsson Globe Arena, Fotografiska Event & Konferens, Kungstornen Konferens, Malmö Arena, Münchenbryggeriet, Regissörsvillan (1:a 2016), Summit Kista, World Trade Center Sthlm

Affärshotell
Clarion Hotel Arlanda (1:a 2016), Haymarket by Scandic, Hotel Hellsten Luntmakargatan, Hotel Pigalle Göteborg, Hotel Rival, Lydmar Hotel, Miss Clara by Nobis, PM & Vänner Hotel, Story Hotel Riddargatan, Upper House Göteborg
De bästa anläggningarna första halvåret kommer att publiceras i augusti 2017 och de bästa för hela året publiceras i början av 2018.