(In Swedish) De är nominerade till SSQ Service Award 2018

De är nominerade till SSQ Service Award 2018

Gäster och branschfolk har nominerat 27 anläggningar i Sverige som under året ska utmana de tre vinnarna av SSQ Service Award 2017.

Gäster och branschfolk har nominerat 27 anläggningar i Sverige som under året ska utmana de tre vinnarna av SSQ Service Award 2017. Better Business kommer att följa alla 30 anläggningar under hela 2018 och utvärdera gästbemötandet genom mystery shopping via telefon och e-post samt anläggningarnas hemsidor. ReviewPro kommer att mäta vad som skrivs om anläggningarna på de 170+ största ratingsiterna, däribland TripAdvisor, Booking.com, Expedia etc. Under 2017 sammanställdes över 100 000 olika mätpunkter.

Endast deltagarna får ta del av de individuella resultaten för sin anläggning, men de anläggningar som har högst resultat efter första halvåret 2018 kommer att uppmärksammas i samband med ett frukostseminarium den 28 augusti i Stockholm. Vinnarna presenteras sedan på Lounge & Eventmässan på Stockholm Waterfront den 9 januari 2019.

En sporre till att bli ännu bättre
En av de nominerade inför årets SSQ Service Award är Noors Slott i Knivsta, som vann utmärkelsen Årets Konferenshotell både 2016 och 2017. Noors slott har anor från 1600-talet, ligger endast 15 minuter från Arlanda och erbjuder 27 rum för mindre konferenssällskap, som exempelvis företagsevent och ledningsgruppsmöten. Noors slott ägs av Stina Fredriksson och Sofia Hjärner, som också är VD.

Den största anledningen till att Noors Slott har vunnit två gånger i rad tillskriver Sofia Hjärner att hon och hennes medarbetare ständigt strävar efter att förbättra sin verksamhet genom att bygga bemötande, service och värdskap inifrån och ut och ta hand om alla som arbetar på anläggningen. ”Har man roligt på arbetet så märks det och smittar av sig på våra gäster”, säger hon.

På frågan om utmärkelsen påverkat affärerna säger Sofia Hjärner: “Vi har fått glada tillrop och våra kunder läser ju om att vi fått utmärkelsen, så det är väldigt fint att få publicitet. Framför allt gör det att man får en extra skjuts och vill göra ännu mer”.

Om SSQ Award
SSQ Award, Scandinavian Service and Quality Award startades 2002 av Better Business World Wide och ackrediterades 2010 av Hotrec enligt European Hospitality Quality scheme. Ett av SSQs program är SSQ Service Award som delas ut i tre kategorier: affärshotell, konferenshotell och dagkonferens.

De nominerade för SSQ Service Award 2018
Affärshotell
At Six
Clarion Hotel Örebro
Clarion Hotel Post
Courtyard by Marriott
First Hotel Strand, Sundsvall Hotel Pigalle, Göteborg (1:a 2017) Nordic Light Hotel
Radisson Blu Waterfront
Scandic Crown Göteborg
The Steam Hotel, Västerås

Konferenshotell
Bosön Lidingö
Clarion Hotel & SPA Strömstad Gullmarsstrand Hotell & Konferens Hesselby slott
Hotel Skansen Båstad
Hotel Tylösand
Körunda Hotell & Konferens Lumber & Karle
Noors Slott (1:a 2017)
Sälens Högfjällshotell

Dagkonferens
7A Centralen
Convendum, Göteborg City Karlstad Congress Culture Center Louis de Geer Konsert & Kongress Regissörsvillan (1:a 2017) Rörstrand Slott & Konferens Slagthuset, Malmö
Sturegatan 15 Stockholm city Umeå Congress
United Spaces, Göteborg

För mer information om SSQ Service Award, kontakta Veronica Boxberg Karlsson