Suverän Service hos XXL Sport & Vildmark under sommaren!

Under sommaren har många valt att utforska Sveriges natur-och friluftsliv. Vilket lett till att XXL har sett en stor efterfrågan på deras friluftsprodukter så som tält, vandringskängor och friluftskläder. Trots det ökade intresset har XXL´s medarbetare lyckas leverera Suverän Service i flera av sina butiker.

Suverän Service är en utmärkelse som ges av våra Mystery shoppers efter ett kundbemötande som har varit högt över förväntan. Våra kvalitetsgranskare ser sedan över motivering för att säkerställa att det verkligen är ett kundbemötande utöver det vanliga. XXL har under sommaren lyckas kamma hem hela 10 utmärkelser.

När vi frågade Christian Ströberg, Driftchef Sverige på XXL hur det kändes och hur de lyckas skapa ett så gott kundbemötande så var det tydligt att han var stolt över sina medarbetare.

”Otroligt kul och häftigt! Det är en känsla av stolthet i att få ett kvitto på det fina arbete som våra medarbetare gör varje dag. Dom slutar aldrig att imponera!”

Han påpekar också att han inte är förvånad.

”Vi har 1500 fantastiska medarbetare vars högsta prioritet är att göra besöken i våra varuhus till en bra upplevelse. Att göra gästen nöjd är något som vi jobbar väldigt aktivt med.”

XXL´s Suverän Service motiveringar

– Medarbetaren på Vildmarksavdelningen var en av de bästa medarbetare jag mött i en butik. Medarbetaren engagerade sig verkligen i mig och hade ett stort kundintresse. Jag fick mycket information om varan och hjälp med småsaker. – XX, Mystery Shopper

– Jag skulle vilja hylla personen som hjälpte mig på sportavdelningen, med hjälp av val av flytväst. Inte bara för hens utmärkta produktkunskap utan mycket tack vare denna persons energi och ”can-do” attityd, inte bara mot mig utan mot alla kunder som kom in i butiken. – XX, Mystery Shopper

Suverän Service hos XXL medarbetare

I motiveringarna som våra shoppers har gett efter sina besök syns en röd tråd som visar på personal med stor kunskap men också ett intresse för att hjälpa kunderna att hitta den produkten som passar deras behov. När vi pratade om utmärkelserna med Christian så ville vi självklart fråga hur det kommer sig att deras personal har så god produktkunskap.

– Vi har många internutbildningar för att säkerställa att våra medarbetar har en god kompetens kring våra produkter och service. Allt ifrån fysiska produktutbildningar som vi genomför på varje sektor inför en ny säsong till ett E-lära program, berättar han.

XXL är noga med att lyfta de fina prestationerna och går ut med resultaten till alla sina anställda en gång i månaden. Varje medarbetare i respektive varuhus hyllas också av varuhuschefen med ett diplom.

– Utmärkelserna är uppskattade bland medarbetarna eftersom de får ett kvitto på att de har gjort det lilla extra för gästen, säger Christan.